Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Θερμοπύλες - Ηγουμενίτσα: Πορεία για την Ευρώπη και τον κόσμο



Πορεία για την Ευρώπη και τον κόσμο
Θερμοπύλες – Ηγουμενίτσα


Tο πιστεύω μας

Ξεκινάμε την πορεία μας από τις Θερμοπύλες, ένα χώρο που είναι ταυτισμένος όχι μόνο στην Ελληνική, αλλά στην παγκόσμια συνείδηση, με τις αξίες της ηρωικής αντίστασης, της γενναιότητας, της ελευθερίας. Αυτά τα ιδεώδη σήμερα ξανά χρειαζόμαστε για να βάλουμε φραγμό σε ένα άδικο και τελικά ξεπερασμένο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα που στερεί την πλειοψηφία των ανθρώπων από τα βασικά και αυτονόητα αγαθά της καθημερινής ζωής.

Οι Θερμοπύλες συμβολίζουν την κόκκινη γραμμή, το σημείο που οι ανθρώπινες αξίες, η ίδια η ανθρωπότητα δημιουργεί ένα ανάχωμα στις δυνάμεις του οικονομικού ολοκληρωτισμού. Είναι ακριβώς αυτές οι αξίες της αλληλεγγύης, της κοινής δράσης, του καθαρού σκοπού και οράματος, οι αξίες του ηρωισμού που χρειαζόμαστε σαν Ελλάδα, σαν Ευρώπη, σαν κόσμος ολόκληρος.

Η πορεία από τις Θερμοπύλες στην Ηγουμενίτσα, την πύλη προς την Ευρώπη, είναι μια πορεία για παγκόσμια δικαιοσύνη, ενάντια στην ανισότητα, την εκμετάλλευση, τη φτώχεια, τη φυσική και πνευματική υποδούλωση που υφίστανται εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη τη γη.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε πολίτες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο να ξεκινήσουμε μια μεγάλη πορεία, διασχίζοντας την Ελλάδα από ανατολή σε δύση και στη συνέχεια την Ευρώπη δημιουργώντας μια αλυσίδα ανθρώπων που μπορούν να αντιστέκονται, που μπορούν να οραματίζονται ένα κόσμο ισότητας ευκαιριών και δικαιοσύνης.

Πoιοί είμαστε

Είμαστε πολίτες που αφήνουμε στην άκρη την κομματική, θρησκευτική, φυλετική μας ταυτότητα και καταγωγή και βάζουμε σαν πρώτη μας προτεραιότητα να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι οι λαοί της Ελλάδας και της Ευρώπης ενωμένα, αλληλέγγυα, σεμνά αλλά και με δύναμη σε κάθε βήμα, περπατάμε μαζί για την αξιοπρέπεια μας για να στείλουμε το μήνυμα ότι μια νέα τάξη πραγμάτων είναι αναγκαία στην Ελλάδα, στην Ευρώπη στη γη ολόκληρη και αυτή η νέα τάξη ξεκινάει από τον κάθε ένα από μας, ξεχωριστά και συλλογικά, είναι το αποτέλεσμα μιας νέας ηθικής, της ηθικής της κοινότητας, του μερισμού, της αλληλεγγύης και της παγκόσμιας δικαιοσύνης.

Τι ζητάμε

Ζητάμε τη συμμετοχή των πολιτών από όλη την Ευρώπη σ’ ένα παγκόσμιο κίνημα που σηματοδοτεί την αλλαγή σε άδικα και ξεπερασμένα οικονομικά συστήματα και πολιτικές, ένα κίνημα από το οποίο εκπορεύεται η απαίτηση για ουσιαστικές αλλαγές, εδώ και τώρα, χωρίς υπεκφυγές και πολιτικαντισμούς, χωρίς αναβολές και υστεροβουλία, ένα κίνημα που ζητάει εκ βάθρων αλλαγές χωρίς τον εκβιασμό και την καταστροφολογία, χωρίς τη λαγνεία των αγορών, χωρίς -ισμούς.

Ζητάμε εδώ και τώρα μια διαφορετική οικονομική διακυβέρνηση που στο επίκεντρο της έχει τον άνθρωπο, μια οικονομική διακυβέρνηση που τον πρώτο λόγο έχουν οι πολίτες, ένα σύστημα οικονομίας που λειτουργεί προς όφελος των πολιτών και όχι των αγορών, προς όφελος των πολλών ή καλύτερα όλων και όχι μιας μικρής οικονομικής και πολιτικής ελίτ.

Στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε ένα εκατομμύριο υπογραφές και να τις καταθέσουμε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ζητώντας ριζικές αλλαγές.


For English press here

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου